Hozzávalók:
15 dkg gomba (vagy 50g fafülgomba, 100g csiperke)
20 dkg brokkoli
10dkg kínai kel
1 db sárgarépa
3 cm gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál bors
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál keményítő
1 bögre rizs
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, amit szükséges megpucolunk, majd feldaraboljuk: a brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a kel leveleit 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a sárgarépát és a gombát felszeleteljük, a gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy fazékban vizet forralunk, beletesszük a brokkolit, majd 1 perc után hozzátesszük a répát és a kelt is, együtt forraljuk még két percig.
Ezt követően leszűrjük a zöldségeket és jéghideg vízbe tesszük.
Egy edénybe (vagy wokba) olajat teszünk, előpirítjuk a gyömbért és a fokhagymát, majd rátesszük a gombát, 1-2 percet követően beletesszük a lecsepegtetett zöldségeket.
Rátesszük a sót, a szójaszószt, a borsot, a cukrot és jól átforgatjuk a zöldségeinket.
Ezután egy kis tálkában vízzel felhígítjuk a keményítőnket, jól összekeverjük és a zöldségbe öntjük.
Párszor átkeverjük, mikor sűrűsödik, levesszük a tűzről, rizzsel tálalhatjuk!
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr3518430365