Hozzávalók:
1,6 kg savanyú káposzta
20-25 dkg virágbab (vagy 1 konzerv vörös bab)
50 dkg sertéshús
1-2 fej vöröshagyma
4-5 babérlevél
só
bors
pirospaprika
tejföl
Elkészítése:
Hagymát megdinszteljük, piros paprikával megszórjuk, rátesszük a kockára vágott húst.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet is.
Amikor a hús félig megfőtt hozzáadjuk a káposztát és lassú tűzön tovább főzzük.
A külön megfőzött babot (vagy babkonzervet), 20-25 perc múlva tesszük hozzá és együtt készre főzzük.
Amikor elkészült, tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr3118403261