Babos káposzta
2024. május 13. írta: AnyukámFőzte

Babos káposzta

Hozzávalók:
1,6 kg savanyú káposzta
20-25 dkg virágbab (vagy 1 konzerv vörös bab)
50 dkg sertéshús
1-2 fej vöröshagyma
4-5 babérlevél

bors
pirospaprika
tejföl

Elkészítése:
Hagymát megdinszteljük, piros paprikával megszórjuk, rátesszük a kockára vágott húst.

Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet is.

Amikor a hús félig megfőtt hozzáadjuk a káposztát és lassú tűzön tovább főzzük.

A külön megfőzött babot (vagy babkonzervet), 20-25 perc múlva tesszük hozzá és együtt készre főzzük.

Amikor elkészült, tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr7518403261
süti beállítások módosítása