Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 dkg negyedannyi édesítő
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj vagy margarin
1 kis tejföl
2db tojássárgája
Töltelék:
50 dkg túró
3 tojás
5 dkg negyedannyi édesítő
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom vagy narancs reszelt héja
Elkészítése:
Először keverjük össze a lisztet, az édesítőt és a sütőport, majd morzsoljuk bele a vajat.
Adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgákat, majd gyúrjuk össze a tésztát, ezután tegyük 1 órára a hűtőbe.
Amíg a tészta a hűtőnkben pihen, keverjük be a tölteléket.
Tegyük egy tálba a túrót, a tojássárgáját, az édesítőt, a vaníliás cukrot és a citrom/narancs lereszelt héját.
Majd egy másik tálba verjük kemény habbá a tojásfehérjét, amit majd a túrós keverékbe forgatunk.
Nyújtsuk ki a tésztánk felét, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd halmozzuk rá a túrós tölteléket.
Amikor megvagyunk, tegyük rá a másik fele kinyújtott tésztánkat, majd szurkáljuk meg a tetejét villával.
Előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét porcukorral vagy édesítővel.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4118400943