Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
6 db tojás
6 evőkánál cukor
2 dl feketekávé
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag babapiskóta
6 evőkanál rum vagy amaretto likőr (ízlés szerint)
kakaópor
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a fele cukorral keverjük habbá.
Egy másik tálban a tojássárgákat a fele cukorral és vaníliáscukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá a mascarpone-t is, tovább keverve.
Ezután óvatosan keverjük bele a tojásfehérje habot, (rumot, amarettot) ezzel a krémünk elkészült.
A kávét a tejjel keverjük össze, egyesével forgassuk meg benne a babapiskótákat, majd szépen helyezzük egy üveg tál aljára, sorban.
Amikor az első réteg babapiskótánk a tálban landolt, öntsük rá és egyenletesen kenjük szét a fele krémet.
Ezt követően újabb sor tejeskávéban megforgatott babapiskóta sor következik.
Majd rákerül a maradék fél adag krém, amit szépen eldolgozunk és a legvégén meghintünk kakaóporral.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr1918362765