Töltött cékla
2024. december 20. írta: AnyukámFőzte

Töltött cékla

Hozzávalók:
4 db kisebb
2 db főtt tojás
majonéz

5 dkg durvára darált dió vagy mandula
5 dkg reszelt sajt
3 db csemege uborka
2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld

Elkészítése:
A céklákat héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd vékony karikákra szeleteljük.

Ezt követően elkészítjük a tölteléket: az uborkákat apró kockákra vágjuk, a főtt tojásokat, sajtot, fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük, beletesszük a majonézt, sót, reszelt sajtot, majd a durvára darált diót vagy mandulát, jól összekeverjük.

Ezután a felszeletelt céklákat félbehajtjuk és megtöltjük a töltelékkel, majd a felaprított petrezselyemzöldbe megforgatjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr8518755784
süti beállítások módosítása