Hozzávalók:
4 db kisebb
2 db főtt tojás
majonéz
só
5 dkg durvára darált dió vagy mandula
5 dkg reszelt sajt
3 db csemege uborka
2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
Elkészítése:
A céklákat héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd vékony karikákra szeleteljük.
Ezt követően elkészítjük a tölteléket: az uborkákat apró kockákra vágjuk, a főtt tojásokat, sajtot, fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük, beletesszük a majonézt, sót, reszelt sajtot, majd a durvára darált diót vagy mandulát, jól összekeverjük.
Ezután a felszeletelt céklákat félbehajtjuk és megtöltjük a töltelékkel, majd a felaprított petrezselyemzöldbe megforgatjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr8518755784