Hozzávalók:
Pizzatészta:
15 dkg DW 50-es (szénhidrátcsökkentett) liszt
1 dkg élesztő
0,5 teáskanál édesítő
1 dl langyos víz
0,5 teáskanál
só
1 evőkanál olívaolaj
Paradicsomos szósz:
paradicsompüré
1 evőkanál oregánó
1 evőkanál bazsalikom
Feltét:
10 dkg sonka
1 fej lilahagyma
10 dkg sajt
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd tegyük hozzá az élesztőt, édesítőt, kevés vizet, kelesszük 10 percig.
Ezután tegyük bele a maradék vizet, sót és az olívaolajat, keverjük össze sima tésztává, majd kelesszük egy órát.
Ez idő alatt keverjünk egy tálba paradicsompürét, oregánót, bazsalikomot; külön tálba reszeljük le a sajtot.
Amikor a tésztánk megkelt, terítsük szét egy 27 cm-es kiolajazott serpenyőben és süssük meg az alját.
Mikor a pizzánk alja megpirult, megfordítjuk, rárakjuk a paradicsomos szószt, a feltéteket , majd fedő alatt készre sütjük ( 15-20 perc).
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4018436365