Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
15-20 dkg sajt
3-4 paradicsom
Bundához:
6 evőkanál liszt
3 evőkanál keményítő
1,5 teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
1,5 dl víz
1 db tojás
Szósz:
1 kisdoboz natúr joghurt
1 csokor kapor
Elkészítése:
A karfiol leveleit eltávolítjuk, a karfiolt megmossuk, lecsepegtetjük, utána 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk és lesózzuk.
Ezt követően összekeverjük a bundához valókat, majd felkarikázzuk a paradicsomokat, lereszeljük a sajtot.
Amikor megvagyunk az előkészületekkel, a karfiolszeleteket belemártjuk a masszába, majd forró olajban barnára sütjük.
Ezután a megsült, bundázott karfiolokat szépen tálba/tepsibe helyezzük egymás mellé, tetejére tesszük a felkarikázott paradicsomokat, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Ha szükséges, meglocsoljuk kis olajjal, majd sütőben 25-30 perc alatt átsütjük, kapros joghurttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr5518426599