Hozzávalók:
2 kg savanyú káposzta
3 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál sertészsír
1-2 teáskanál pirospaprika
5-6 darab babérlevél
Gombócokhoz:
1 kg darált sertéshús
10 dkg rizs (ízlés szerint)
2 tojás
só
bors
Elkészítése:
Először keverjük be, formázzuk meg a gombóc hozzávalóit.
Majd pucoljuk meg, mossuk le, kockázzuk fel a vöröshagymát és zsíron dinszteljük meg.
Szórjunk rá pirosparikát, keverjük össze, majd rakjunk rá egy sor savanyú káposztát és öntsük rá a sonkalét (vagy vizet).
Ültessük rá a gombócokat a káposztára, amiket már korábban összegyúrtunk.
Majd a gombócok tetejét is fedjük le a maradék káposztával, tegyük rá a babérleveleket, kis lángon főzzük 1-1,5 órát, ne kevergessük.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr7418396979