Hozzávalók:
Pizzatészta:
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 dl langyos víz
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
Paradicsomos szósz:
1 doboz paradicsompüré
1 gerezd reszelt fokhagyma
2 evőkanál oregánó
2 evőkanál bazsalikom
Feltét:
20 dkg sonka
1 fej lilahagyma
1 doboz kukoricakonzerv
20 dkg sajt
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd tegyük hozzá az élesztőt, cukrot, kevés vizet, kelesszük 10 percig.
Ezután tegyük bele a maradék vizet, sót és az olívaolajat, keverjük össze sima tésztává, majd kelesszük egy órát.
Ez idő alatt keverjünk egy tálba paradicsompürét, reszelt fokhagymát, oregánót, bazsalikomot; külön tálba reszeljük le a sajtot.
Amikor a tésztánk megkelt, felezzük el és nyújtsunk belőle 2 db 30cm-es pizzaalapot.
Erre tegyünk rá a paradicsomos-fűszeres szószból, ízlés szerinti feltétet (itt sonka, kukorica, lilahagyma, sajt volt), majd a sajtot.
Előmelegített sütőben, süssük ropogósra, kb 20-25perc alatt.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr1918373135