Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
kígyóuborka
ecet
kapor
tejföl – ízlés szerint
80 dkg burgonya
olaj
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, felkockázott combot.
Fehéredésig sütjük, majd megszórjuk paprikával, sóval, borssal, végül beletesszük a reszelt fokhagymát.
Ezután egy kis vizet hozzáöntve, fedő alatt pároljuk, míg a hús puha nem lesz.
Eközben kisüthetjük olajban a korábban megmosott, felaprított krumplinkat is.
Ha szükséges, később hozzápótolhatunk kis vizet a brassóihoz, amit ízlés szerint, szaftosra készítünk.
Majd gyaluljuk le az uborkát, sózzuk le, amikor levet engedett ízesítsük be édesítővel, ecettel és kaporral, tejföllel.
Tálaláskor a krumplinkat összekeverjük a szaftos hússal, uborkasalátával fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr6018369909