Brassói aprópecsenye
2024. április 03. írta: AnyukámFőzte

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika

bors
kígyóuborka
ecet
kapor
tejföl – ízlés szerint
80 dkg burgonya
olaj

Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, felkockázott combot.

Fehéredésig sütjük, majd megszórjuk paprikával, sóval, borssal, végül beletesszük a reszelt fokhagymát.

Ezután egy kis vizet hozzáöntve, fedő alatt pároljuk, míg a hús puha nem lesz.

Eközben kisüthetjük olajban a korábban megmosott, felaprított krumplinkat is.

Ha szükséges, később hozzápótolhatunk kis vizet a brassóihoz, amit ízlés szerint, szaftosra készítünk.

Majd gyaluljuk le az uborkát, sózzuk le, amikor levet engedett ízesítsük be édesítővel, ecettel és kaporral, tejföllel.

Tálaláskor a krumplinkat összekeverjük a szaftos hússal, uborkasalátával fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr6018369909
süti beállítások módosítása