Zabpelyhes túrógombóc málnakrémben
2024. június 10. írta: AnyukámFőzte

Zabpelyhes túrógombóc málnakrémben

Hozzávalók:
Gombócokhoz:
25 dkg tehéntúró
6 evőkanál zabpehely
2 db tojás
2 evőkanál negyedannyi édesítő (1:4 diawellness)
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Krémhez:
25 dkg málna
1 dl főzőtejszín
4 evőkanál negyedannyi édesítő
1/2 vaníliarúd
csipet só
csipet fahéj
1 evőkanál keményítő

Elkészítése:
Keverjük össze egy tálban a túrógombóc összetevőit, majd hagyjuk állni legalább 20 percig.

Ezután vizes kézzel formázzunk belőle közepes gombóckákat, majd bő, forrásban lévő vízben főzzük készre, miután megfőttek, csepegtessük le őket.

Ezt követően mossuk meg a málnát, tegyük egy edénybe és engedjünk rá annyi vizet, hogy ellepje.

Adjuk hozzá az édesítőt (vagy cukrot), a vaníliát, a sót és a fahéjat.

Forraljuk fel, majd vegyük ki a vaníliarudat és botmixerrel pürésítsük össze.

Tegyük vissza a tűzre, majd újraforráskor adjuk hozzá a tejszínnel kikevert keményítőt (vagy pudingot), kevergessük míg besűrűsödik.

Tálaláskor a gombócokat a krémbe helyezzük, esetleg friss málnával és mentalevéllel díszíthetjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr6518424889
süti beállítások módosítása