Hozzávalók:
70 dkg krumpli
5 tojás
15 dkg füstölt kolbász
330 g tejföl
só
olaj
Elkészítése:
A krumplikat mossuk meg, utána tegyük egy edénybe annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd adjunk hozzá sót és főzzük puhára.
Amikor krumplink elkészült, leöntjük róla a forró vizet, engedünk rá hideg vizet, majd meghámozzuk és karikára szeleteljük.
Eközben a tojásokat is készítsük el sós vízben, forrástól számított 6 percig főzzük, majd hideg vízbe áztatva hűtsük le, pucoljuk meg és szeletjük fel tojásszeletelő segítségével.
A kolbászt vékonyan karikázzuk fel, közben a tepsinket kenjük ki olajjal.
Ezután rétegenként tegyük le a hozzávalókat: egy sor krumpli (ha szükséges sózzuk meg), egy sor tojás, egy sor kolbász, és a tejföl fele, aztán folytassuk egy újabb sor krumplival, rá az újabb sor tojás, kolbász, tejföl másik fele és zárjuk egy sor krumplival.
Sütőben aranybarnára pirítjuk 30-40 perc alatt.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr6518417291