Töltött káposzta sonkalében főzve
2024. május 05. írta: AnyukámFőzte

Töltött káposzta sonkalében főzve

Hozzávalók:
2 kg savanyú káposzta
3 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál sertészsír
1-2 teáskanál pirospaprika
5-6 darab babérlevél

Gombócokhoz:
1 kg darált sertéshús
10 dkg rizs (ízlés szerint)
2 tojás

bors

Elkészítése:
Először keverjük be, formázzuk meg a gombóc hozzávalóit.

Majd pucoljuk meg, mossuk le, kockázzuk fel a vöröshagymát és zsíron dinszteljük meg.

Szórjunk rá pirosparikát, keverjük össze, majd rakjunk rá egy sor savanyú káposztát és öntsük rá a sonkalét (vagy vizet).

Ültessük rá a gombócokat a káposztára, amiket már korábban összegyúrtunk.

Majd a gombócok tetejét is fedjük le a maradék káposztával, tegyük rá a babérleveleket, kis lángon főzzük 1-1,5 órát, ne kevergessük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4918396979
süti beállítások módosítása