Borsóleves
2024. április 16. írta: AnyukámFőzte

Borsóleves

Hozzávalók:
Leves:
45 dkg zöldborsó
4 darab sárgarépa
3 darab fehérrépa
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
só, ételízesítő (bors, paprika)
víz

Grízgaluska:
13 dkg búzadara
2 darab tojás
4 evőkanál olaj


Elkészítése:
Először bekeverem a grízgaluskát, hogy állni tudjon a hűtőben, míg előkészítem a levest.

Olajon megdinsztelem a megpucolt, feldarabolt répákat, kicsit lepirítom liszttel, majd hozzáteszem a borsót, és felengedem a vízzel.

Miközben készre fő a leves, ízesítem, majd hozzáteszem a petrezselymet.

Eközben egy másik lábosban vizet forralok és teáskanállal „beleszaggatom” a galuskát, puhulásig főzöm, majd leszűröm.

Tányérba szedek pár galuskát és rámerítek néhány merőkanál levest.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr2518382073
süti beállítások módosítása