Hozzávalók:
4 db közepes fej karalábé
50 dkg darált sertéshús
só
bors
kapor
tojás
5-6 dkg rizs
tejföl
1 evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítése:
Megpucoljuk a karalábékat, kivájjuk a közepeit, az apraját összeaprítjuk.
A darált húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, rizzsel - ízlés szerint fűszerezzük.
A kivájt karalábékat a befűszerezett darált hússal megtöltjük, a maradék darált húsból gombócokat formálunk, majd belerakjuk az aprított karalábéra.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, utána sózzuk, borsozzuk (én egy kis vegetát is raktam bele.)
30 - 40 percig főzzük, utána a gombócokat és a töltött karalábékat kivesszük, majd az aprított karalábét behabarjuk tejföl és 1 evőkanál liszt keverékével, végül megszórjuk kaporral.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr8318405075