Hozzávalók:
fél csirkemell
2 cm friss gyömbér
2 szál újhagyma
6 evőkanál olaj
2,5 liter alaplé vagy víz+2 leveskocka
150g tofu
1/2 üveg befőzött bambuszrügy
2 darab sárgarépa
10 dkg gomba
6 evőkanál szójaszósz
10 evőkanál ecet
6 teáskanál csípőspaprika krém
3 teáskanál só
6 evőkanál cukor
12 evőkanál keményítő
3 tojás
Elkészítése:
Vágjuk vékony csíkokra a csirkemellet, a gyömbért és az újhagymát.
Egy lábosba tegyünk olajat, tegyük bele a felcsíkozott húst, amikor a hús fehéredni kezd, helyezzük mellé a gyömbért és az újhagymát is.
Rövid pirítás után öntsük fel az alaplével (vagy víz+2 leveskocka eleggyel), majd forraljuk fel a levesünket.
Amíg a levesünk forrni készül, addig vágjuk csíkokra a tofut, a bambuszrügyeket, a répákat és a gombákat.
Amikor a levesünk felforrt, kisebb lángra vesszük és beleöntjük a szójaszószt, az ecetet és a csípős krémet, majd beletesszük a korábban felcsíkozott hozzávalókat.
Pár percig főzzük, majd beletesszük a cukrot és a sót, közben egy kis tálban kikeverjük a keményítőt kevés vízzel, majd lassan kevergetve a levesbe öntjük.
Amikor kezd besűrűsödni a levesünk, gyorsan kikeverjük egy külön tálba a tojásokat, majd körkörösen belecsurgatjuk a tojást a levesbe.
Egy picit várunk, majd összekeverjük a levest, kicsit megtörve a "tojásfelhőt".
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr9718393507