Hozzávalók:
A tésztához:
18 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg margarin
1 db tojás
3 dkg tejföl
10 dkg reszelt sajt
5 g só
A töltelékhez:
10 dkg reszelt sajt
5 dkg lágy margarin
5 dkg tejföl
Elkészítése:
Mérjük ki egy tálba a lisztet, a sót és a margarint, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tojást, a tejfölt és gyúrjunk belőle tésztát.
A tölteléket is keverjük be: margarin+reszelt sajt+tejföl.
A bekevert tésztát nyújtsuk kb. 2-3 mm vastag téglalappá és kenjük el rajta egyenletesen a töltelékkrémet.
Ezután szorosan tekerjük fel a hosszabbik oldala mentén, csomagoljuk fóliába és tegyük fagyasztóba legalább 2 órára.
Később a sütőt melegítsük elő, eközben a megtöltött tésztarudat a hűtési idő eltelte után vegyük ki a fagyasztóból és vágjuk fel 2-3mm széles csigákra.
Tegyük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb elhelyezve, majd 10-15 perc alatt süssük ki.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr9818369969