Ropogós, sajtos csiga
2024. április 04. írta: AnyukámFőzte

Ropogós, sajtos csiga

Hozzávalók:
A tésztához:
18 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg margarin
1 db tojás
3 dkg tejföl
10 dkg reszelt sajt
5 g só

A töltelékhez:
10 dkg reszelt sajt
5 dkg lágy margarin
5 dkg tejföl

Elkészítése:
Mérjük ki egy tálba a lisztet, a sót és a margarint, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tojást, a tejfölt és gyúrjunk belőle tésztát.

A tölteléket is keverjük be: margarin+reszelt sajt+tejföl.

A bekevert tésztát nyújtsuk kb. 2-3 mm vastag téglalappá és kenjük el rajta egyenletesen a töltelékkrémet.

Ezután szorosan tekerjük fel a hosszabbik oldala mentén, csomagoljuk fóliába és tegyük fagyasztóba legalább 2 órára.

Később a sütőt melegítsük elő, eközben a megtöltött tésztarudat a hűtési idő eltelte után vegyük ki a fagyasztóból és vágjuk fel 2-3mm széles csigákra.

Tegyük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb elhelyezve, majd 10-15 perc alatt süssük ki.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr9818369969
süti beállítások módosítása