Petrezselymes zöldbabfőzelék
2024. június 06. írta: AnyukámFőzte

Petrezselymes zöldbabfőzelék

Hozzávalók:
1kg friss vagy fagyasztott zöldbab
50g teljes kiőrlésű liszt
400 g tejföl
1 csomag petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma


Elkészítése:
A babot betesszük egy edénybe, vizet engedünk rá, hogy pont ellepje, majd ízlés szerint fűszerezzük.

15-20 perc főzés után behabarjuk – egy tálba kikeverjük a lisztet a tejföllel, majd hozzáteszünk egy kis meleg főzőlevet és csomómentesen összekeverjük, belereszeljük a megpucolt, megmosott fokhagymát is.

Ezután beleöntjük a tejfölös keveréket a főzelékbe, gyorsan átkeverjük, majd összeforraljuk, friss vagy szárított petrezselyemmel megszórjuk.

Fasírttal vagy pörkölttel együtt tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr5018422651
süti beállítások módosítása