Hozzávalók:
1kg friss vagy fagyasztott zöldbab
50g teljes kiőrlésű liszt
400 g tejföl
1 csomag petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma
só
Elkészítése:
A babot betesszük egy edénybe, vizet engedünk rá, hogy pont ellepje, majd ízlés szerint fűszerezzük.
15-20 perc főzés után behabarjuk – egy tálba kikeverjük a lisztet a tejföllel, majd hozzáteszünk egy kis meleg főzőlevet és csomómentesen összekeverjük, belereszeljük a megpucolt, megmosott fokhagymát is.
Ezután beleöntjük a tejfölös keveréket a főzelékbe, gyorsan átkeverjük, majd összeforraljuk, friss vagy szárított petrezselyemmel megszórjuk.
Fasírttal vagy pörkölttel együtt tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr5018422651