Csípős-savanyú leves
2024. április 30. írta: AnyukámFőzte

Csípős-savanyú leves

Hozzávalók:
fél csirkemell
2 cm friss gyömbér
2 szál újhagyma
6 evőkanál olaj
2,5 liter alaplé vagy víz+2 leveskocka
150g tofu
1/2 üveg befőzött bambuszrügy
2 darab sárgarépa
10 dkg gomba
6 evőkanál szójaszósz
10 evőkanál ecet
6 teáskanál csípőspaprika krém
3 teáskanál só
6 evőkanál cukor
12 evőkanál keményítő
3 tojás

Elkészítése:
Vágjuk vékony csíkokra a csirkemellet, a gyömbért és az újhagymát.

Egy lábosba tegyünk olajat, tegyük bele a felcsíkozott húst, amikor a hús fehéredni kezd, helyezzük mellé a gyömbért és az újhagymát is.

Rövid pirítás után öntsük fel az alaplével (vagy víz+2 leveskocka eleggyel), majd forraljuk fel a levesünket.

Amíg a levesünk forrni készül, addig vágjuk csíkokra a tofut, a bambuszrügyeket, a répákat és a gombákat.

Amikor a levesünk felforrt, kisebb lángra vesszük és beleöntjük a szójaszószt, az ecetet és a csípős krémet, majd beletesszük a korábban felcsíkozott hozzávalókat.

Pár percig főzzük, majd beletesszük a cukrot és a sót, közben egy kis tálban kikeverjük a keményítőt kevés vízzel, majd lassan kevergetve a levesbe öntjük.

Amikor kezd besűrűsödni a levesünk, gyorsan kikeverjük egy külön tálba a tojásokat, majd körkörösen belecsurgatjuk a tojást a levesbe.

Egy picit várunk, majd összekeverjük a levest, kicsit megtörve a "tojásfelhőt".

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr3118393507
süti beállítások módosítása