Hozzávalók:
50 dkg máj
10 dkg liszt
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
só
olaj
50 dkg újburgonya
1 csomag petrezselyemzöld
5 dkg vaj
1 db kígyóuborka
kapor
ecet
Elkészítés:
A májat sózzuk be, majd liszt, tojás, zsemlemorzsa hármasban panírozzuk be.
Felmelegített olajba süssük ki, majd csepegtessük le papírtörlőn.
Az újkrumplit mossuk meg, sós vízbe főzzük meg, majd csepegtessük le.
Utána felhevített vajon forgassuk meg, majd adjuk hozzá az apróra összevágott petrezselymet, pár percig kevergetve pirítsuk készre.
Közben gyaluljuk le az uborkát, sózzuk le, amikor levet engedett ízesítsük be édesítővel, ecettel és kaporral - ízlés szerint.
Jó étvágyat! :)
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr9818395219