Májgombóc leves
2024. április 25. írta: AnyukámFőzte

Májgombóc leves

Hozzávalók:
Leves

2 liter alaplé vagy 2 darab húsleveskocka+víz
4 darab sárgarépa
2 darab fehérrépa
petrezselyem

bors

Gombóc
15 dkg májkrém
1 tojás
6 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
Összekeverjük a májgombóc hozzávalóit (mi majorannás májast szoktunk bekeverni) és félrerakjuk, hogy kicsit összeálljon.

Megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk a répákat, majd odatesszük a húslevest, vagy feloldjuk vízben a leveskockákat.

Amikor a zöldségek félig megpuhultak és a leves forr, akkor kis gombócokat formázunk vizes kézzel és a levesbe tesszük.

Lejjebb vesszük a hőfokot és főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a gombócok is átfőnek, közben sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr3318389525
süti beállítások módosítása